Om Oss

Vad står Ikigai för?

Om Oss

Vad står Ikigai för?

Välkomna till Ikigai AB

Ikigai är ett japanskt ord bestående av ”iki” som betyder liv och ”gai” som betyder värde eller nytta. Ordet kan i sin helhet översättas med ”meningen med livet”. På den japanska ögruppen Okinawa lever man mycket länge, där använder man ordet ikigai i betydelsen ”anledningen till att gå upp på morgonen”. Läs mer om ordet ikigai …

Vår vision

Ikigais vision är att få människor och organisationer att må och fungera bättre. Visionen föddes ur insikten att det finns mycket som kan göras för att förebygga och hantera psykosocial och stressrelaterad ohälsa. Det finns många fördelar för både person och organisation att arbeta med denna typ av frågor – glada, välmående människor och effektiva, lönsamma organisationer hänger ihop.

Vår bakgrund

Bakom Ikigai AB finns Ola Karlsson. Med en gedigen bakgrund inom strategiska uppdrag, affärsutveckling och teknologi har Ola en mycket bra förståelse för både affärsvärld, tekniska möjligheter och människor. Arbetslivserfarenheten spänner över 20 år med roller som strategikonsult, VD, ekonomiansvarig, affärsutvecklare, produktägare, m.m. Ola har arbetat med strategiska frågor för några av de större svenska bankerna och har föreläst och hållt kurser för bland andra IKEA och Världsnaturfonden. Formellt har Ola en magisterexamen i ekonomi, en kandidatexamen i psykologi och är bland annat licensierad coach (ICC) samt utbildad instruktör i mindfulness.

Det är ett klokt val att anlita Ikigai
– både för företag och för privatpersoner.